Grote namen in de jury van de Beste Webpoliticus 2012

De Beste Webpoliticus heeft het ook dit jaar weer voor elkaar gekregen om een deskundige vakjury samen te stellen. We zijn er bijzonder trots op dat Boris van der Ham, Chris Aalberts, Frank Janssen en Willem Hendrikx plaatsnemen in de jury. Samen bepalen zij welke politici er met onze vier juryprijzen vandoor gaan.

Boris van der Ham: Beste Webpoliticus van 2006 en 2010

Boris van der Ham is nog heel even Tweede Kamerlid voor D66. Hij heeft als politicus veel ervaring met sociale media. Door slim en enthousiast online contact met de kiezer te onderhouden, heeft hij al twee keer (2006 en 2010) de titel ‘Beste Webpoliticus’ terecht verdiend. Dit jaar is Boris geen kandidaat meer voor de Tweede Kamerverkiezingen. Reden voor ons om ‘m te strikken als jurylid!

Chris Aalberts: expert in politieke communicatie

Chris Aalberts is onderzoeker en docent politieke communicatie. Hij schreef het boek Veel gekwetter, weinig wol, over de inzet van sociale media door overheid, politiek en burgers. Onlangs bracht hij zijn nieuwe boek Achter de PVV uit. Verder blogt Chris voor onder andere DeJaap en rePublic en geeft hij politiek commentaar aan uiteenlopende media. Kortom: hij maakt politiek begrijpelijk voor burgers en burgers begrijpelijk voor de politiek.

Frank Janssen: oprichter van Frankwatching

Begin 2004 startte Frank Frankwatching, dat al snel uitgroeide tot een van de grootste en populairste blogs van Nederland. Hij richt zich vol enthousiasme op de innovaties en veranderingen die er in online publishing plaatsvinden. Daarin spelen sociale media uiteraard een grote rol. Frank werd meerdere keren genomineerd voor Trendwatcher of the Year en werd in 2010 genoemd in een rijtje van 30 meest invloedrijke Nederlanders online.

Willem Hendrikx: communicatietrainer en -adviseur

Willem Hendrikx is medeoprichter van communicatiebureau Hendrikx Van der Spek. Hij geeft en ontwikkelt regelmatig trainingen over online communicatie. Willem schreef onder andere de boeken Schrijven voor het beeldscherm, Handboek Intranet en Internet Bullshit.

De vier juryprijzen

De juryleden bepalen wie de winnaars worden van de volgende vier prijzen:  

  • Juryprijs Beste Webpoliticus 2012
  • Beste Persoonlijke Website
  • Beste Social Mediagebruiker
  • Beste Landelijke Partijwebsite
Op onze website kunt u meer lezen over deze prijzen.

De publieksprijs 'Beste Webpoliticus 2012'

Naast de vier juryprijzen is er ook één publieksprijs. Heel Nederland kan via onze website stemmen op zijn of haar favoriete Beste Webpoliticus (jurylid Boris van der Ham won in 2010 zowel de juryprijs als de publieksprijs).

Agenda

  • Woensdag 29 augustus: we maken bekend welke politici van onze nominatielijst terecht komen op de shortlists. Per categorie kiest de redactie vijf politici die beoordeeld worden door de jury.
  • Maandag 10 september: bekendmaking alle prijswinnaars en prijsuitreiking.

Datum: 20-08-2012

|

Poll

Welk digitale medium gebruikt u het meest om de verkiezingsstrijd bij te houden?
Twitter
Facebook
YouTube
Hyves
weblogs
persoonlijke sites van politici
landelijke partijsites
nieuwssite
anders

 
 Bekijk de resultaten.