De categorieŽn/prijzen van 2012

De verkiezingen voor de Beste Webpoliticus van 2012 gaan van start! Dat betekent uw favoriete webpoliticus of partij kunt tippen. Wie weet belandt hij of zij dan op onze nominatielijst. Onze verkiezing valt uiteen in vier categorieŽn (prijzen). U kunt in iedere categorie een politicus of een partij tippen. Maar, wat houden die vier categorieŽn precies in?

Beste Webpoliticus

Alleen echte allrounders komen in aanmerking voor deze prijs. Politici die niet alleen veel Twitteren, maar ook bloggen, een mooie site beheren en gebruik maken van sociale netwerksites als Facebook, Twitter, LinkedIn of YouTube maken kans. Kortom: politici die een slimme en actieve combinatie maken van alles wat maar digitaal is!

Beste Persoonlijke Website

Politici die kans willen maken op deze prijs moeten uiteraard een eigen, up-to-date website hebben. Een biografie en een archief met nieuws en publicaties ontbreken niet. Het is een veelzijdige site ůver en důůr de politicus. Een eventuele weblog is van hoge kwaliteit, dan weer grappig, dan weer serieus. Belangrijk is dat de politicus zelf de stukjes schrijft. Alle onderdelen van de website zijn belangrijk: het gebruikersgemak, de lay-out, gadgets, links naar sociale media, overzichtelijkheid, ga zo maar door.

Beste Social Mediagebruiker

Genomineerden in deze categorie hebben vermoedelijk allemaal een mobiele telefoon met internet. Echte social mediagebruikers laten iedere dag via verschillende kanalen iets van zich horen. Ze twitteren minstens een paar keer per dag, updaten hun Facebookstatus regelmatig, delen leuke fotoís of nuttige filmpje, reageren persoonlijk en inhoudelijk op de kiezer. Maakt de politicus een betrouwbare indruk? Zijn het grappige Tweets? Hoeveel vrienden heeft iemand op Facebook? Heeft de politicus een veelbekeken YouTubekanaal? Is er sprake van echte interactie? Alleen echte duizendpoten in sociale media komen in aanmerking voor deze prijs.

Beste Landelijke Partijwebsite

Iedere politieke partij heeft natuurlijk een landellijke website. Zoín website komt in aanmerking voor deze prijs als het een goed portaal is naar alle nieuws, wetenswaardigheden en kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen. Kun je in ťťn oogopslag vinden waarom je op deze partij moet stemmen? Zijn de teksten vlot en helder geschreven? Zijn de verschillende social media goed geÔntegreerd in de site? Is de site up-to-date, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk?

Datum: 29-05-2012

|

Poll

Welk digitale medium gebruikt u het meest om de verkiezingsstrijd bij te houden?
Twitter
Facebook
YouTube
Hyves
weblogs
persoonlijke sites van politici
landelijke partijsites
nieuwssite
anders

 
 Bekijk de resultaten.