Hoe verlopen de Beste Webpoliticusverkiezingen?

De Beste Webpoliticus reikt sinds 2006 prijzen uit aan politici die in aanloop naar verkiezingen het slimst en het handigst campagne voeren via internet. Het Nederlands publiek speelt een belangrijke rol bij de toewijzing van deze prijzen. Je kunt zelf voor een deel mee bepalen wie de prijs wint. Tot 13 augustus 2012 kun je de redactie tippen. Daarna kun je stemmen op je favoriete Beste Webpoliticus.

Tippen en stemmen

Aan de hand van jullie tips stelt de redactie tot 13 augustus een nominatielijst samen. De genomineerde politici en partijen dingen mee naar prijzen in verschillende categorieŽn. Een deskundige jury gaat zich buigen over de vraag welke politicus of partij de allerbeste website heeft, en wie Social Media het slimst inzet. Degene die al deze disciplines beheerst, verkiezen we tot Beste Webpoliticus 2012.

Stem je favoriete kandidaat naar de winst

Maar ook de rol van het publiek is dan nog niet uitgespeeld! Jullie bepalen namelijk wie er met de publieksprijs Beste Webpoliticus 2012 vandoor gaat! Vanaf 13 augustus kun je stemmen op jouw favoriete kandidaat. Alleen genomineerden in de categorie Beste Webpoliticus komen in aanmerking. Met je stem zorg je er misschien wel voor dat jouw kandidaat op 10 september uitgeroepen wordt tot Beste Webpoliticus 2012.

Kom naar de prijsuitreiking

Op maandag 10 september reiken we de prijzen uit aan de winnaars. De jury bepaalt voor vier prijzen de winnaar en het publiek kiest online de publieksprijs Beste Webpoliticus. In totaal verdelen we dus vijf prijzen:

Beste Webpoliticus 2012 - Publieksprijs Beste Webpoliticus 2012 - Juryprijs
Beste Persoonlijke Website - Juryprijs
Beste Landelijke Partijwebsite - Juryprijs
Beste Social Mediagebruiker - Juryprijs


Uiteraard kun je de prijsuitreiking live bijwonen. Meer informatie daarover vind je vanaf half augustus op onze site.

|

Poll

Welk digitale medium gebruikt u het meest om de verkiezingsstrijd bij te houden?
Twitter
Facebook
YouTube
Hyves
weblogs
persoonlijke sites van politici
landelijke partijsites
nieuwssite
anders

 
 Bekijk de resultaten.